4 Teste prenatale în al treilea trimestru de sarcină

Sarcina#provocarea100Seth

Ești pe ultima sută de metri 🙂 Ultimul trimestru de sarcină pare cumva cel mai lung, datorită așteptării și nerăbădării de a cunoaște bebelușul. Am văzut testele pe care le poți face în primul și în al doilea trimestru. Acum, în cel de-al treilea, se repetă mare parte din testele realizate înainte pentru a ne asigura că totul este în regulă înainte de venirea bebelușului.

Iată ce teste se pot face în ultimul trimestru de sarcină:

Teste de sânge:

 • Se va repeta hemoleucograma. Este important să se urmărească valoarea hemoglobinei; mai ales, dacă s-a depistat anemie la testările anterioare.

Teste de secreție vaginală

 • Se recoltează secretie vaginală pentru a depista posibile infecții. E important ca posibilele infecții să fie depistate și tratate înainte de naștere, pentru a nu i le transmite și copilului. Dacă aceste infecții se transmit copilului acesta va primi tratament cu antibiotic imediat după naștere.

Test de urină

 • Se repetă:
  • urocultura 
  • sumarul de urină pentru monitorizarea infecțiilor urinare 
  • nivelul glucozei și
  • proteinelor din urină.

Testul de toleranță la glucoză

 • Unii medici recomandă testul de toleranță la glucoză (între săptămânile 24 și 28) pentru diagnosticarea diabetului gestațional. Testul constă în consumarea, pe stomacul gol, a unui lichid amestecat cu 100g glucoză și măsurarea glicemiei înainte de consumul lichidului și apoi de încă 3 ori de la testare, din oră în oră.

Pe lângă acestea se fac și ecografiile și testul non-stres (în ultimele săptămâni de sarcină) pentru a vedea tiparul bătăilor inimii copilului.

#provocarea100Seth #ziua35

Citește în continuare

1 comentariu. Leave new

 • […] Testele prenatale, accentul pe riscuri și pericole și controalele prenatale superficiale pot crește nivelele de stres ale gravidei. Furnizorul de servicii de sănătate (în principiu, medicul) ar trebui să vă atenueze motivele de îngrijorare, să vă răspundă la întrebări și să vă sporească încrederea în capacitatea de a susține sarcina și a naște copilul. De asemenea, în timpul travaliului, dar și al nașterii, acesta trebuie să vă ofere suport și încurajare pentru a vă menține scăzut nivelul de stres (și nivelele de catecolamine). […]

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Ina Lupu pe social media
Instagram
YouTube
Meniu