Recunoștința – cel mai important obicei zilnic

Diverse#provocarea100SethCreșterea copiilor

Recunoștința

Este una dintre cele mai ieftine și puternice modalități de a fi fericit! Vorbesc serios!

E atât de la îndemână, încât de multe ori uităm de ea.

Am redescoperit adevărata valoare a recunoștinței când am aplicat cele 28 de provocări din cartea Magia, a lui Rhonda Byrne, în urmă cu vreo 4 ani. Prima provocare este să începi fiecare zi prin enumerarea, în scris, a 10 binecuvântări din viața ta pentru care te simți recunoscător. Timp de 28 de zile. În fiecare zi altele 10. La început pare dificil, dar apoi începi să apreciezi totul din jurul tău și din tine.  Este fascinant ce efect puternic poate să aibă! Încearcă și vei vedea diferența!

Prima dată conștientă

De fapt, cred că prima dată am devenit perfect conștientă de puterea recunoștinței și de binecuvântările din viața mea în 2007. Eram în SUA, cu un program pentru studenți, work & travel, și îmi era foarte greu. Eram departe de casă, de prieteni, de familie, de statutul pe care îl aveam, de tot ce știam și eram la cel moment. Plângeam în fiecare seară și abia așteptam să treacă o dată cele 3 luni.

Până când un prieten, american, care lucra și el în resortul respectiv, mi-a adus aminte că sunt sănătoasă (că am mâini, picioare și tot ce am nevoie), că am o familie minunată care mă așteaptă, că am avut ocazia să călătoresc și să cunosc o cultură diferită și mulți oameni etc. M-a întrebat pentru ce ești recunoscătoare în viața ta? Iar eu am zis ”Pentru nimic”. Pentru că nu eram conștientă de toate binecuvântările pe care le aveam. Le consideram normale. Numai că el mi-a reamintit că sunt oameni care nu le au.

Și atunci am reînceput să apreciez tot ce aveam deja. A fost un moment de mare AHA pentru mine. Iar restul timpului petrecut acolo m-am bucurat la maxim de tot ce aveam în jur și de oportunitățile ce mi se deschideau în fiecare zi.

Apoi, în noiembrie 2018, am fost la seminarul și workshopul lui Florin Păsat, Atrage abundența în viața ta!, iar una dintre practicile zilnice pe care le recomanda Florin era tocmai să scrii 10 persoane sau lucruri pentru care ești recunoscător în fiecare zi. Și am reînceput să scriu zilnic. Și iar mi-am ridicat vibrația și iubirea pentru viața mea.

Recunoștința și copiii

Apoi, m-am gândit că aș putea să îi învăț și pe copiii mei să practice acest obicei zilnic. Așa că, în fiecare seară zicem, după povestea de seară, ”recunoscăcințele”. Așa le-a zis Ema și așa au rămas 🙂 Încep eu și spun pentru ce sunt recunoscătoare în ziua respectivă (oameni, lucruri, situații etc), iar apoi îi rog și pe ei să zică. Uneori nu vor să zică, dar observ că sunt foarte atenți la ce zic eu, pentru că dacă sar o persoană din lista de recunoștințe, ei îmi aduc aminte.

Mai este și tehnica hawaiană Ho oponopono, care înseamnă în traducere: ”Îți mulțumesc! Te iubesc! Îmi pare rău! Te rog, iartă-mă!” care este foarte puternică și a avut rezultate uimitoare chiar și pe oameni care păreau fără speranță. Poți citi cartea lui Joe Vitale ”Zero limite” pentru a vedea modalitatea de aplicare. Însă te previn că este o carte care îți va zdruncina multe convingeri. Dă-ți timp să o digeri!

Viața noastră e minunată! Numai că uneori uită asta! Sau nu mai reușim să vedem datorită prea multor distrageri. Însă practicarea recunoștinței zilnic ne ajută să ne reconectăm cu noi și cu minunea care este viața noastră!

Îți propun să aplici oricare din aceste tehnici legate de recunoștință și să îmi spui, după minim, 30 de zile, cum a fost pentru tine!

Sau dacă tu folosești alte tehnici, m-aș bucura să le împărtășești cu noi!

#provocarea100Seth #ziua17

Citește în continuare

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Ina Lupu pe social media
Instagram
YouTube
Meniu