Puterea comunității când ești mamă

Creșterea copiilor#provocarea100SethFemeieNașterePost-partum

Ieri dimineață, la 5 am, am urmărit pe platforma 5amclub.ro un video care m-a ajutat să conștientizez puterea comunității de mămici, dintr-o nevoie pe care am avut-o după ce l-am născut pe Alex.

Dar să explic ce făceam la 5 dimineața pe acea platformă. Am descoperit conceptul de a trezi la 5 dimineața de la Robin Sharma în urmă cu câțiva ani. Însă, pe atunci nu mă prea tenta. Suna interesant, dar nu era pentru mine.

Apoi am auzit de Dan Luca, eroul nostru local care crease un Club al celor nerezonabili 🙂 ce se trezesc la 5 dimineața. Dan Luca a creat această platformă online, care e disponibilă doar între 5 și 7 dimineața și pe care e nevoie să te înscrii, completând un chestionar. Platforma asta e foarte fain gândită încât să te ajute să folosești în beneficiul tău maxim cele 2 pe care le ai avans, dar e și plină de resurse și are un chat unde se discută aspecte foarte interesante. S-a creat o comunitate foarte faină a clubului.

Și în fiecare dimineață există un moderator al discuțiilor, care propune un video, pe marginea căruia se discută.

Videoul de ieri e acesta despre viața socială și beneficiile pe care le aduce chiar în lungimea și calitatea vieții:

 

Acest video m-a dus cu gândul la nevoia mea, după ce l-am născut pe Alex, de a interacționa față în față cu mămici ca și mine. Eram pe o mulțime de grupuri de Facebook, aveam prietene cu copii cam de aceeași vârstă, dar în alte orașe. Eu însă simțeam nevoia să mă întâlnesc și să povestesc cu mămici care treceau prin aceleași situații.

Puterea comunității de mămici

Am am organizat prima întâlnire cu mămici și pitici din august 2015, cu ocazia Săptămânii Alăptării. De atunci ne-am întâlnit la început în fiecare lună, timp de aproape un an, apoi mai rar. Am păstrat tradiția sărbătoririi Săptămânii Alăptării în fiecare an și am inițiat-o și pe cea a Săptămânii Internaționale a Purtării (babywearing).

Dar doar urmărind acest video m-a făcut să-mi dau seama că era, de fapt, această nevoie de interacțiune cu oameni reali. Și mămicile care au venit la întâlniri mi-au confirmat că și ele au această nevoie. Când ești la serviciu ai colegii de serviciu cu care interacționezi. Însă, după ce rămâi acasă, dacă nu ai norocul să ai vecine sau prietene apropiate cu copii cam de aceeași vârstă, te cam izolezi. Ieși la plimbare cu căruciorul, dar, de obicei, singură sau poate cu aceeași mămică.

Cred că multe dintre noi nici nu conștientizăm această nevoie de socializare.

De asemenea, e important să poți să fii în preajma unor oameni care au cam aceleași interese și valori. De aceea, consider că aceste întâlniri sunt benefice. Atâta vreme cât oamenii care participă împătășesc valori și principii comune. Au fost și multe mămici care au respins din start ideea de a participa. Care ne-au catalogat încă dinainte de a ne cunoaște. Nu e nici o problemă. Acesta e farmecul de a avea prezente doar mămicile care chiar își doresc asta.

Multe dintre mămicile care au participat au spus că le-a ajutat mult și simplul fapt că erau acolo și că realizau că nu sunt singurele care trec prin anumite stări sau situații. Pentru altele au fost de folos informațiile primite, pentru că am avut cam câte o temă de discuție la fiecare întâlnire și unde s-a putut am invitat și specialiști pe subiectul respectiv.

Sunt și mămici cărora le-a fost greu să vină în ideea în care nu cunoșteau pe nimeni la întâlnire și se gândeau că se vor simți ciudat. Noi am făcut tot posibilul să integrăm toate mămicile noi care au venit. Și am avut plăcerea și onoarea să cunosc oameni atât de faini cu ocazia acestor întâlniri. Pentru mine întâlnirile au fost mai mult ocazia de a socializa, cât și ocazia de a cunoaște femei puternice, excepționale din Mediaș.

Sincer, cred că mi s-a deschis o altă lume o dată cu aceste întâlniri.

Tu ai participat la întâlniri cu mămici și copii? Cum a fost pentru voi? Sau dacă nu ai participat, de ce? Mi-ar plăcea să știu motivele și ale celor care au ales să nu participe.

Iar dacă nu se organizează întâlniri cu mămici și pitici în orașul tău, cine te împiedică să le organizezi tu?

#provocarea100Seth #ziua32

Citește în continuare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Ina Lupu pe social media
Instagram
YouTube
Meniu