Salut, numele meu e Ina Lupu

Sunt un suflet mereu în căutare.

Sunt FEMEIE și MAMĂ!


Partea cu femeia, deși nu avea nimeni dubii, am redescoperit-o într-o altă lumină tot de când sunt mamă. Devenirea mea a căpătat alte valențe o dată cu nașterea copiilor mei. Am redescoperit părți amorțite din mine și încă le descopăr.


Am început o călătorie fascinantă spre interior ca să înțeleg ce este și în exterior.


Copiii sunt cei mai buni coach pentru mine. Datorită lor am scos lucruri care mă măcinau, fără ca măcar să realizez, am ajuns să mă cunosc mult mai bine și să conștientizez multe din comportamentele mele și ale celor din jur.


Datorită lor am pornit pe un alt drum. Diferit de cel pe care îl urmasem până la ei, dar pe care îl simt atât de al meu!


E ca și cum, în sfârșit, fac și sunt cine sunt eu cu adevărat, fără măști, fără scenarii, fără dorința de a fi aprobată și acceptată. 


Maternitatea a trezit potențialul din mine și dorința de a ajuta semenii din jurul meu. Și, în special, mămicile care trec printr-o transformare extraordinară în câteva luni.


Această transformare nu e ușoară și multe mămici au nevoie doar de o voce care să le șoptească ușor că fac ceea ce trebuie, că e în regulă, că se descurcă minunat! Și am vrut să fiu eu acea voce! 


Așa am pornit acest proiect! Vreau să fiu alături de tine de la concepție și până când începe să se desprindă bebe puțin de tine, undeva în jur de doi ani!

Cum te pot ajuta?

Educator prenatal

Pentru mine un curs prenatal a făcut toată diferența! În timpul primei sarcini am urmat un curs prenatal care mi-a deschis ochii despre ce înseamnă naștere (de care mă temeam groaznic), alăptare, creșterea copiilor. Mi-am aflat atunci opțiunile și astfel am putut să aleg ce fel de naștere vreau și pe care chiar am avut-o. 

Atunci am realizat importanța informării încă din perioada sarcinii, poate chiar înainte de concepție.  Și tot atunci mi-am dat seama că ador să transmit aceste informații mai departe astfel încât și alte mămici să aibă informațiile necesare.

Corpul nostru știe exact ce are de făcut, însă mintea noastră e bombardată de informații contradictorii și e total bulversată. 

Un curs prenatal te poate ajuta prin claritate, structură logică, informații din surse sigure, credibile și bazate pe studii științifice recente. 

Mi-am obținut certificarea internațională Lamaze în aprilie 2018.

Doula la naștere

Doula a fost pentru mine salvatoare atât la prima, cât și la a doua naștere. A fost acea femeie delicată, dar hotărâtă, care a știut exact ce și când să zică, când să tacă, unde și când să maseze și o serie de alte tehnici care m-au ajutat să am încredere în corpul meu, să am travalii calme și eficiente, lipsite de suferință.

E atât de important ca în acele momente să ai lângă tine o persoană care are încredere în tine, știe că poți și reușește să îți transmită acest mesaj. E acolo doar pentru tine!

Și întrucât am beneficiat de ajutorul neprețuit al unor astfel de femei minunate, în august 2018 am devenit și eu doula, certificată de Asociația Doula România. Pentru că mi-am dorit să dau mai departe acest dar prețios: suportul unei persoane calde.

Citește mai multe despre ce face și ce nu face o doula:

Doula post-partum

Imediat după naștere universul femeii se destramă și se reclădește într-o formă total diferită. Nu te poate pregăti nimeni pentru această schimbare. Oricât ți-ar povesti oricine, te ia prin surprindere și ajungi să nu mai știi exact cine ești. Îți place noul rol, dar ți-e dor și de vechea tu. Cine mai ești acum? Faci bine ceea ce faci? Cum e mai bine să procedezi?

Sfaturile celor din jur, deși bine intenționate, de multe ori, te bulversează. Vocea instinctului tău tinde să nu se mai audă sub toate sfaturile (dorite și nu prea). Și totuși, tu ești mama! Tu știi și simți cel mai bine ce e potrivit pentru copilul tău. Pentru că așa cum fiecare dintre noi suntem ființe unice, fiecare copil e în felul lui. E în regulă să avem repere mari orientative în dezvoltarea lui, dar să nu uităm de unicitatea de manifestare.

Până cu câteva generații în urmă, un copil era crescut de un sat întreg. Familia extinsă era acolo pentru proaspeții părinți, însă azi noi ne izolăm și ne descurcăm singuri.

Și aici doula post-partum te poate ajuta enorm. Întrucât ea este o persoană cu experiență, care are informațiile actualizate și vine să te îndrume încât să îți găsești propriile repere în această nouă ”meserie” de mamă.

Citește mai multe despre cum te poate ajuta doula-post partum.

Blog

O posibilă depresie?
Timp de aproape 6 luni am fost în cea mai neagră și ciudată perioadă a vieții mele, de până acum.[...]
Microhimerismul – ce este și cu ce ne ajută/încurcă
Microhimerismul este prezența celulelor de la un individ la un alt individ diferit genetic de primul. Sarcina este principala cauză[...]
Prima menstruație după naștere – La ce să te aștepți
Majoritatea femeilor, în timpul sarcinii, nu au menstruație. Există și excepții, când menstruația continuă și peste sarcină, dar nu sunt[...]
8 lecții pe care le-am învățat în 8 ani de mămicie
În 8 decembrie se împlinesc 8 ani de când am devenit mamă și vreau să împărtășesc cu voi 8 lecții.[...]

Relaxarea

Descarcă acum acest document audio! Acordă-ți zilnic 7 minute să îl asculți în liniște și vei vedea cum viața ta se va transforma! Oferă-ți 7 minute de relaxare pentru că meriți! Oferă-ți 7 minute zilnic pentru a fi cea mai bună mamă care poți fi!
Conectează-te cu mine pe  social media 

Proiectele mele de suflet

Eu

Așa cum spune si Florin Alexandru (cel care m-a încurajat și sprijinit enorm) eu sunt cel mai important proiect al meu. Și nu pentru că duc lipsă de modestie, ci pentru că am înțeles că mă pot schimba doar pe mine. Și dacă vreau să schimb lumea, e nevoie ca, mai întâi, să mă schimb pe mine, să devin cea mai bună variantă a mea. Și ca părinte ai o responsabilitatea uriașă, întrucât ești primul model al copilului. Copiii (dar nu numai ei) fac prin imitație și învață din ceea ce ești tu, nu din cuvintele frumoase din cărți pe care vrei să i le spui.

Așa că investesc mereu în mine.

Citesc zilnic cărți de dezvoltare personală, profesională, de spiritualitate, de inspirație, de plăcere :)

Mi-am făcut o practică din a face yoga zilnic (chiar și dacă e numai pentru câteva minute) și a-mi respecta mai mult corpul, hidratându-l și hrănindu-l cât mai echilibrat.

Încă sunt în proces de învățare să mă iubesc și accept așa cum sunt.

Am mereu ajutoare în apropiere pentru a curăța emoții și convingeri cu care nu prea știu ce să fac uneori.

Iar copiii mă ajută zilnic prin a-mi arăta punctele sensibile și unde mai am de lucru. Ei sunt cei mai buni terapeuți și maeștri.


Contribuție la Tikaboo

Am început colaborarea cu Tikaboo în 2015, pe când eram în concediu de îngrijire cu băiatul meu. Pe atunci era doar la început. Am făcut partea de conținut pe pagina de Facebook, apoi m-am ocupat de partea de livrări, apoi am scris articole. Echipa s-a tot mărit, iar contribuția mea s-a tot schimbat în timp.

Am contribuit cu corectura la cărțile Copilul tău este un geniu și Magia despărțirii.

Am crescut mult alături de ei și le mulțumesc că m-au provocat să-mi depășesc limitele și fricile și să vreau mai mult.


Echilibrium - Centru de dezvoltare pentru părinți și copii Mediaș

Visez la un mare centru, cu curte și spații generoase în care părinții și copiii să aibă parte de activități interesante și utile pentru ei. Și cum visele mari încep și ele de undeva, am început și eu cu o cameră în care desfășor cursuri de pregătire pentru viitorii și proaspeții părinți, ateliere și seminarii de interes pentru ei, gimnastica prenatală, întâlniri de suport. Dar știu că, într-o zi, voi avea și fizic centrul pe care acum doar îl visez.

 

Grupul și comunitatea locală Mămici, pitici și burtici de Mediaș

Pe când eram în concediu de îngrijire copil mi-am dat seama că am nevoie de un grup de mămici, care trec prin situații similare și cu care să pot desfășura activități interesante pe teme de interes pentru noi. Așa că, în august 2015, cu ocazia Săptămânii Alăptării am organizat prima întâlnire a mămicilor cu copii din Mediaș. Tema de bază a fost alăptarea. Am avut și o invitată specială, o dna asistentă de la neonatologie, mare susținătoare a alăptării. Și ne-a plăcut atât de tare această întâlnire, încât am decis atunci să facem o astfel de întrunire lunar. Ceea ce s-a și întâmplat pentru aproximativ 2 ani. Ne întâlneam lunar, uneori aveam o tema bine stabilită și invitați de specialitate, alteori ne întâlneam pur și simplu și povesteam.

Întâlnirile mai au loc și acum, însă nu mai sunt lunare, ci trimestriale.

Am reușit să demarăm și un proiect social: campania Împreună pentru nou-născuții din Mediaș, prin care ne dorim să adunăm 45 000 lei pentru achiziția de aparatură pentru prematurii născuți la Mediaș.

Pentru mine este minunat să văd mămicile deschizându-se și să îmi spună că le sunt utile astfel de întâlniri. Mai ales când ești acasă cu copilul, ai nevoie să ieși, să te întâlnești cu oameni cu aceleași interese, dar care nu te judecă și poate îți pot spune din experiența lor.


Ești însărcinată și confuză despre ce să faci/nu faci în timpul sarcinii?
Urmează să naști, dar ți-e frică?
Ai născut de curând și ai nevoie de cineva care să te înțeleagă? Programează-te pentru o ședință gratuită:

  • Vei beneficia de o discuție de 20 de minute
  • ​​În care să găsim împreună soluții la problema ta
  • Și să vedem care sunt pașii următori

Copyright © Ina Lupu 2023

Insert WordPress Content