Fiecare zi contează!

#provocarea100SethFemeie

Luna martie e, în general, dedicată femeii. Sau măcar primele zile. Sau măcar ziua de 8 martie 🙂

Mă bucur foarte mult că în aceste zile femeile își acordă mai multă atenție. Însă mi-aș dori să facem asta mai des.

Adică să devenim conștiente că merităm să avem timpul nostru. Că merităm să ne bucurăm în fiecare zi! Că merităm să ne răsfățăm!

Suntem speciale și ar trebui să recunoaștem asta și să sărbătorim fiecare zi. Fiecare nou răsărit este o ocazie de bucurie. Este o nouă ocazie de a celebra viața.

Cum ar fi să trăim la maxim fiecare zi?

Cred că, de multe ori, păstrăm emoțiile puternice pentru zile speciale. Lasă că o să mă distrez de ziua mea, de 8 martie, de Revelion.

Dar nu avem nevoie de pretext să ne bucurăm de fiecare zi:

  • Putem să dansăm în living, în baie, în bucătărie în timp ce gătim!
  • Putem să cântăm la duș dacă asta ne face plăcere!
  • Putem să ne aranjăm în fiecare zi, dacă asta ne dă încredere în noi. Legat de acest subiect, mi-a plăcut foarte multe perspectiva lui Gheshe Michael Roach în Karma Iubirii care spune să ne aranjăm ca o floare în fiecare zi pentru a bucura privirile celorlalți. 🙂
  • putem să facem săptămânal o baie cu spumă
  • putem să ne alocăm zilnic 5 minute pentru pasiunile noastre

Potențialul există. Mai e nevoie de voință și de acțiune.

Uneori chiar și voința există. Ne setăm că vom trăi în și cu bucurie. Însă nu facem nimic în acest sens. Fie că ni se pare complicat. Fie că nu găsim timpul pe care să ni-l alocăm. Fie ne pierdem în acțiunile zilnice. Fie considerăm (la nivel subconștient) că nu merităm. Fie avem multe alte convingeri limitative care ne împiedică să acționăm.

Ce putem face concret?

  • Să luăm decizia
  • Să stabilim cum putem să ne bucurăm în fiecare zi  – aici e foarte diferit pentru fiecare dintre noi
  • Să acționăm – zi de zi.

Suntem modele pentru copiii noștri

Te-ai gândit vreodată că ești un model, prin ceea ce faci zi de zi, pentru copilul tău? Indiferent dacă ai fată sau băiat sau și și.

Ești un model pentru fata ta. Aceeași grijă, considerație și respect pe care ți le acorzi tu ție, și le va acorda și ea ei. Așa vrei să se poarte ea cu ea? Dacă răspunsul la această întrebare e DA, felicitări! Faci deja ceea ce trebuie! 🙂 Dacă e NU, gândește-te cum ți-ai dori ea să se poarte cu ea însăși și fă asta pentru tine, astfel încât să facă și ea la fel când va crește.

Ești un model pentru băiatul tău. De la tine învață cum să se poarte cu partenera lui. Și chiar și cu el însuși. Așa vrei să se poarte cu partenera lui? Dacă răspunsul e DA, felicitări! Dacă e NU, ce poți face diferit?

Așteptarea

Mai suntem obișnuiți să păstrăm hainele cele mai bune pentru momente speciale. Cănile cele mai frumoase pentru vizite speciale. Cumva ne trăim viața în așteptare. În așteptarea momentelor speciale care vor veni într-o bună zi. Dar de ce nu am putea să le trăim în fiecare zi?

De ce să nu port hainele care îmi fac plăcere în fiecare zi? De ce să nu mă bucur de ele zilnic? Se strică? Și o să-mi cumpăr altele care să-mi aducă la fel de multă bucurie. Nu e ca și cum nu aș găsi altele.

De ce să nu beau în fiecare zi cafeaua/ceaiul prefarat din căni superbe, care îmi încântă ochiul și sufletul? Se pot sparge? Care ar fi cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla? Merită să irosim șansa de a ne bucura zi de zi de frumusețea cănii pentru cel mai rău scenariu? Probabil că nu.

Gândește-te ce păstrezi pentru zilele speciale? Merită să trăiești atât de rar acele sentimente?

Unii vor zice că atunci își vor pierde farmecul. Eu cred că nu. Eu cred că învățăm să ne bucură altfel de tot ce e în jurul nostru. Și să apreciem mai mult tot.

Poate, în final, se reduce tot la recunoștință. Și iubire. Iubire de sine. Și iubire de tot ceea ce există. Pentru că și noi suntem una cu tot ceea ce există!

Cum te bucuri tu de fiecare zi? Și ce poți să schimbi dacă simți că nu faci încă asta?

#provocarea100Seth #ziua 12

Citește în continuare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Ina Lupu pe social media
Instagram
YouTube
Meniu