Între extaz și disperare – când afli că ești însărcinată

#provocarea100SethDiverseSarcina

Unele femei își doresc foarte mult să fie însărcinate și să aibă copii. Pe altele, doar gândul acesta le sperie. Nici nu vor să audă.

Reacții diferite

Așadar, în momentul în care află că sunt însărcinate, reacțiile sunt total diferite: unele sunt în extaz, altele sunt confuze și poate chiar supărate.

Tendința noastră este să le judecăm după cum gândim noi: dacă noi ne dorim (sau ne-am dorit) copiii le vom judeca pe cele care nu își doresc; dacă nu ne dorim, nu înțelegem de ce se bucură celelalte. Ideea este că lumea nu e alb sau negru. Lumea are foarte multe nuanțe de gri. Și cine stabilește ce e corect? Ce e bine când vine vorba de o alegere personală?

Fiecare stabilește pentru sine. Și fiecare dintre noi avem dreptate în felul nostru. Asta nu mi-a fost ușor să înțeleg și accept. Suntem învățați că dacă unul are dreptate, celălalt e musai să greșească. Numai că nu e deloc așa. Depinde doar de perspectiva și de experiența din care privești.

sursa foto: http://naan-nanbenda.blogspot.com/

A fi sau a nu fi mamă?

Și mai cred că nu toate femeile sunt menite să fie mame în această experiență de viață. Unele chiar au venit cu altă misiune. Și e perfect ok.

Exact așa cum altele au venit cu acest scop principal și se descurcă minunat în acest rol, încă din primele clipe în care află că vor aduce pe lume o nouă viață. Și e perfect ok.

Înainte eram foarte categorică în ideile mele. Credeam că asta e un avantaj. Că e important să ai idei bine înredăcinate și să te lupți pentru ele. Să argumentezi! Să nu cedezi! Asta până când am avut copiii. Și am realizat că suntem într-o continuă transformare. Și că un adevăr care era valabil pentru mine acum 5 ani, acum poate e complet pe dos. Și e în ordine. Nu înseamnă că sunt instabilă, neserioasă, că nu-mi respect principiile.

Înseamnă doar că evoluez și devin mai înțeleaptă 🙂

Perspective

Prima dată când am auzit o persoană, pe care o consideram o autoritate într-un domeniu anume, spunând ”Aceasta este perspectiva mea acum, s-ar putea ca mâine să am altă perspectivă” am fost șocată! Cum adică? E posibil să te răzgândești? Ce fel de autoritate mai ai când spui asta? Păi, noi am fost învățați să nu recunoaștem că am greșit. Că greșeala se pedepsește. Oamenii te vor huli dacă ai greșit!

Însă am învățat între timp că greșeala e doar o oportunitate de a învăța, dacă ești atent la ea și vezi ce poți extrage de acolo. Și că lucrurile sunt intr-o atât de continuă și rapidă schimbare, încât ceea ce se credea în urmă cu doar câțiva ani ca fiind adevăr absolut, nu mai e deloc așa azi. De fapt, Einstein a și zis-o acum mai bine de 100 de ani: ”totul este relativ”. Numai că nouă ne place să ne păcălim că nu e așa.

Și pentru mine a făcut o mare diferență să înțeleg conceptul acesta de ”perspectivă”. Simt că toată lumea mea interioară s-a liniștit. Nu mai e zbatere! Nu mai vreau să am dreptate!

Acceptare

Cred că este important să acceptăm că ceilalți nu gândesc ca și noi. Și atunci vom accepta și că fiecare ia propriile decizii. Bune sau mai puțin bune. Asta doar persoana în cauză poate decide. Și sincer, de multe ori, lucruri care păreau la un moment dat ”rele” s-au dovedit, în timp, foarte benefice pentru mine.

Cine sunt eu să judec o femeie care nu vrea copii? Cine știe care e motivul acestei decizii? Și care e menirea ei pe lumea asta?

Eu cred că ne naștem exact în familia care trebuie, ca să evoluăm. Și copiii își aleg părinții. Chiar și pe cei care nu prea îi vor. Au ceva de învățat și din acea experiență. Însă e important de știut că sufletele copiilor simt atunci când sunt doriți sau nu și asta le poate marca existența. Dar ei știau la ce se ”înhamă”. Asta și-au ales să experimenteze.

Evident, aceasta este perspetiva mea în acest moment.

Mi-ar face mare plăcere să-mi scrii și perspetiva ta pe acest subiect!

#provocarea100Seth #ziua3

Citește în continuare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Ina Lupu pe social media
Instagram
YouTube
Meniu