Hainele – categoria 1 din Bucuria ordinii

#provocarea100SethDiverse

Prima categorie: hainele

Am scris cum am ajuns să trec prin Bucuria ordinii aici.

În a doua săptămână, am trecut prin prima categorie: hainele.

Aș vrea să vă povestesc cum a fost pentru mine și ce mai am de făcut.

Am amânat destul de mult să scot tot din dulapuri, să le așez în mijlocul camerei și să iau fiecare bucată, pe rând, în mână să verific dacă îmi aduce bucurie sau nu. Și totuși, când m-am decis, în sfârșit să fac asta, mi-a luat o oră să le scot toate și sortez. Mi s-a părut rezonabil. Am început cu bluzele, tricourile și maieurile; am continuat cu gecile și sacourile, apoi cu rochiile, fustele și pantalonii.

Oricum a contat mult că anul trecut am mai trecut o dată prin proces. Deja nu mai aveam atât de multe haine, însă tot erau destul de multe pe care le-am ținut atunci pentru că îmi erau dragi, dar nu îmi mai sunt bune. Am tot sperat că îmi vor fi iar, dar dacă e să revin la kilogramele dinainte, îmi voi reînnoi garderoba 🙂

Cert este că am rămas cu destul de puține haine în dulap. Nu exagerat de puține, dar parcă totuși mă încearcă un sentiment de goliciune 🙂

Ce am făcut

Am aranjat deja hainele care erau pe umeraș. Nu sunt chiar satisfăcută de rezultat, dar bănuiesc că voi găsi modalitatea să îmi placă cum arată.

Am mulțumit hainelor la care am decis să renunț și le voi posta pe un grup de vânzări-cumpărări în care banii merg direct pentru campania Împreună pentru nou-născuții din Mediaș (pe care am inițiat-o împreună cu Asociația Rotaract Club Mediaș și grupul local Mămici, pitici și burtici de Mediaș).

Atașez câteva poze din proces și promit să revin și cu cele cu hainele aranjate. 🙂

Ce mai am de făcut

Mai am de sortat șosete, chiloți, ciorapi și apoi să le aranjez în dulapuri toate. Aici vine partea provocatoare pentru mine, întrucât metoda de împachetare și depozitare a hainelor propusă de Marie mi se pare puțin greoaie. Dar probabil am senzația asta până când mă prind de mișcări.

Vreau să trec prin același proces și cu hainele copiilor și să le pun toate în același loc, pentru că acum avem haine de-ale lor în 3 locuri diferite. Îmi propun să îi învăț și pe ei ideea de a sorta hainele după bucuria pe care ți-o aduc și mă gândesc să fac împreună cu ei partea lor. Inclusiv să îi învăț să le împăture după metoda ei și să le aranjeze.  Mi se pare util să se familiarizeze cu aceste aspecte de acum.

Iar apoi voi face și partea de prosoape, lenjerie de pat și încălțăminte.

Ce am obținut data trecută când am trecut prin acest proces:

 • mai multă claritate;
 • am fost mai liniștită; se pare că fiecare obiect pe care îl deținem rămâne stocat în inconștient, dar ne bruiază și ne creează senzația de ”tot timpul prea multe” și de agitație;
 • am rămas doar cu haine care îmi plăceau și pe care le purtam;
 • m-am gândit mai bine înainte de fiecare achiziție:
  • chiar am nevoie de haina asta?
  • chiar o să o port?
  • chiar îmi aduce bucurie?
 • dulapul meu este mult mai aerisit;
 • văzând rezultatele, s-a apucat, din proprie inițiativă, și soțul meu să-și facă ordine în haine.

Ce urmează

Urmează categoria cărți. Din experiența de anul trecut aceasta a fost mai provocatoare decât hainele. Vom vedea cum va fi acum 🙂

Voi reveni cu impresii și poze după aranjarea lor după metoda lui Marie Kondo (asta a fost partea pe care am sărit-o anul trecut când am mai început acest proces).

Cum a fost pentru tine să selectezi hainele?

#provocarea100Seth #ziua7

Citește în continuare

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Ina Lupu pe social media
Instagram
YouTube
Meniu