O posibilă depresie?

Femeie, Mama, Post-partum
0
depresie
Timp de aproape 6 luni am fost în cea mai neagră și ciudată perioadă a vieții mele, de până acum. E posibil să fi fost o depresie. Nu aș vrea să mă leg de o definiție sau o etichetă anume, dar corespund caracteristicile. Auzisem într-un podcast (acesta) pe dr. Menis…

Microhimerismul – ce este și cu ce ne ajută/încurcă

Transferul bi-direcțional de celule feto-maternale prin placentă
Microhimerismul este prezența celulelor de la un individ la un alt individ diferit genetic de primul. Sarcina este principala cauză de microhimerism natural prin trecerea celulelor de la mamă la făt și invers, prin intermediul placentei. Cercetările sunt încă în desfășurare, se studiază efectele și potențialele beneficii sau influențe ale…

Mersul de-a bușilea (”în patru labe”) și importanța sa în dezvoltarea bebelușului

Mersul de-a bușilea
Mersul de-a bușilea este, uneori, privit ca ceva negativ, în România. Sunt părinți care feresc copiii de această etapă pentru că există un mit conform căruia ”copiii care merg de-a bușilea încep să meargă în picioare singuri mai târziu”. Îmi doresc în continuare să vă prezint beneficiile dovedite prin studii…

Metode contraceptive și alăptarea

metode contraceptive
În continuarea articolului despre sexualitate după naștere și alăptare, scriu azi despre metode contraceptive și alăptare. E important de subliniat că după naștere proaspăta mămică poate rămâne foarte ușor însărcinată. În acest context, e bine să cunoaștem metodele prin care ne putem proteja de o nouă sarcină. Corpul are nevoie…

Sexualitatea după naștere și alăptarea

sexualitatea si alaptarea
Continuăm seria legată de alăptare dedicată Săptămânii Internaționale a Alăptării 2021 cu un subiect destul de puțin discutat: sexualitatea după naștere și alăptarea. Sexualitatea după naștere Sexul imediat după naștere este influențat de câteva categorii de factori: factori ce țin de contextul post-partum, dar nu au legătură cu alăptatul; multe…

Relactarea și lactația indusă

relactarea
Continuăm cu cea de-a doua postare din cadrul Săptămânii Alăptării 2021 despre un subiect mai puțin abordat: relactarea și lactația indusă. Ce este relactarea? Este procesul de restimulare a lactației. Adică mama a oprit lactația la un moment dat și dorește să alăpteze din nou. Relactarea poate avea loc la…
Meniu